Karriereskifte

At tage springet og lave et karriereskifte kan være en udfordrende, men også en givende beslutning. Uanset om du føler, at du er fastlåst i en karriere, der ikke længere opfylder dine ambitioner, eller om du ønsker at udforske nye interesser og muligheder, er et karriereskifte en mulighed for personlig og faglig udvikling. Her er nogle skridt og overvejelser, der kan hjælpe dig med at lave et vellykket karriereskifte.

Dit inderste ønske

Det første skridt i processen er at tage tid til selvrefleksion. Overvej, hvad der motiverer dig, dine interesser, styrker, og hvad du virkelig ønsker at opnå i din nye karriere. Overvej, hvad dine ønsker grundlæggende vil give dig, og om der er andre og bedre måder at indfri dem på. Når det står klart for dig, hvad du vil opnå, så arbejd på at gøre dit mål specifikt. Det vil hjælpe dig med at holde dig fokuseret og løbende træffe beslutninger, der er i overensstemmelse med dine mål.

Research og uddannelse

Når det nogenlunde står klart for dig, hvad du vil, er det vigtigt at lave en grundig research. Find ud af, hvad der skal til, før at nå dit mål, hvilke færdigheder og kompetencer du skal oparbejde og undersøg jobmulighederne, der er tilgængelige i din ønskede branche. Måske finder du ud af, at du skal have mere uddannelse, gennemføre flere kurser og certificeringer. Vær forberedt på at investere tid og kræfter i at opbygge den nødvendige viden og færdigheder.

Brug og udvid dit netværk

Dit professionelle netværk kan spille en afgørende rolle i dit karriereskifte. Få en snak med dem, der allerede arbejder inden for den branche, du ønsker at skifte til, og hør dem, hvad det faktisk vil sige at arbejde dér og hvad der skal til. Måske kan det endda åbne muligheder for et job, der kan hjælpe dig med at opbygge relevant erfaring.

Opdater dit CV og træd ind i din nye identitet

Når du vil lave et karriereskifte, kan du starte med at Identificere de færdigheder og erfaringer, du har opnået i din tidligere karriere, der kan overføres til den nye og fremhæve dem i din ansøgning og dit CV. På den måde kan du forme din faglige profil og dit professionelle brand. Overvej også, hvem du vil blive, når du træder over i din nye identitet. Hvad gør man og siger man i den rolle? Hvad skal træde tydeligere frem hos dig?

Vær tålmodig og vedholdende

Et karriereskifte kan tage tid og planlægning, og der skal typisk investeres i det på flere fronter. Så hold fast i dine mål og fortsæt med at søge muligheder og lær af det, der er svært i processen. Der vil naturligt ligge en personlig vækst på din rejse. Som du går vejen, vil du få øje på nye perspektiver og indsigter. Gaver, som du ikke ville have fået, hvis du ikke gjorde noget. Måske dukker der et nyt og bedre mål op, efterhånden som du bliver klogere i processen. Vi lever kun én gang, så gør det, der er rigtigt for dig.

 

Læs mere om, hvordan du kan styrke dine mentale muskler til at flytte dig i din karriere her.