Flyt dig i din karriere

Karriererejse

Man kan sidde fast i de samme opgaver, roller og mønstre, som ikke giver det, man dybest set vil have. Der kan derfor komme et spirrende ønske om at flytte sig i sin karriere. Måske er det endda tid til et karriereskifte eller at genskabe sig selv i sin karriere.

Hvis der skal ske noget helt nyt i ens karriere, vil jeg anbefale dig at blive  skarp på, hvad der driver dig i din karriere, dit privatliv og hvad du ellers vil have ud af livet. Så ved du, hvad du skal sigte efter, så det føles godt inde i dig. Hernæst handler det om at være strategisk og taktisk på den korte og lange bane. Du skal kende spillereglerne og bruge dem og ikke mindst følge din egen plan.

Små sejre i det daglige

Når du ved, hvor du vil hen, kan du tage et lille skridt henimod det dag for dag. Spørge dig selv hver morgen, hvad du i dag kan gøre for at sandsynliggøre det. Skal du kommunikere og løse dine opgaver på en anden måde, træde ind i en ny identitet, undersøge hvordan du kan kompetenceudvikle dig, lave research på interessante virksomheder og andre typer af jobs, kortlægge netværk? Er energien ikke til det, så start med at give dig selv førstehjælp i form af pauser, efterspørg flere hjemmearbejdsdage til at få arbejdsro, hold møder i naturen, tag en walk-and-talk i andre omgivelser, eller hvad der nu er relevant for dig. Find også inspiration til at nedbringe stress i indlægget “Skjulte stressorer”.

Små sejre i dagligdagen kan også starte inde i dig med at være observant på, hvad der sker indvendigt, fx hvad du er styret af, som egentlig ikke fører dig derhen, hvor du vil. Det kan være en kultur, uhensigtsmæssigt samarbejde, status, anerkendelsen udefra, impostor syndrome og dramaer, du bliver fanget af. Og arbejd så på bedre alternativer.

Kvantespring

Afhængig af, hvor du er i dit liv, og hvad der giver dig værdi, kan du overveje at lave kvantespring i din karriere, altså store skift, som hurtigt rykker dig videre til det, du vil. Psyken skal som regel lige følge med, så her er det vigtigt med plads og mental båndbredde til, at det kan lande i dig. Alting har en pris – også ved ikke at flytte sig. Kvantespring kan fx være et finde et nyt job med et bedre indhold og/eller rammer. Det kan også være at uddanne eller kompetenceudvikle dig, tage imod en ny rolle på jobbet. Måske er det tiden til at sige op eller tage orlov for at få en pause og få gjort det i privatlivet, der er brug for. Eller noget helt andet, der kunne rykke dig tættere på det, du vil.

Kvantespring er noget, man skal tænke igennem. Gerne af flere runder. Men husk også spørgsmål som: Hvad er det værste, der kan ske? Hvad venter jeg egentlig på?

Læs mere om, hvordan du når dine mål her.